Linksma Sukkot šventė Panevėžyje

Panevėžio miesto žydų bendruomenė pagal žydų tradicijas pastatė palapinę (sukkot), kad būtų pažymėta derliaus nuėmimo šventė bei prisiminta žydų kelionė, kuomet prieš 3,5 tūkstančio metų jie klajojo po Sinajaus dykumą glausdamiesi palapinėse ir neturėdami nuolatinės gyvenamosios vietos.

O šiandien tai liko tik prisiminimuose. Būtina pažymėti, kad kiekviena bendruomenė palapinę (sukką) stato pagal savo galimybes. Šį kartą Panevėžio miesto žydų bendruomenė paaiškino bendruomenės vaikams Sukkot šventės reikšmę ir prasmę. Tai pilnai pavyko – vaikai žaidė, linksminosi, vaišinosi. Palapinėse buvo surengta šventės dalyvių fotosesija, kuri liks Panevėžio miesto žydų bendruomenės archyve ir kiekvienoje šeimoje. Visi bendruomenės nariai atnešė savo šiais metais užaugintų rudens gėrybių: obuolių, arbūzų, moliūgų, vynuogių ir kitų gėrybių.

Pasveikinti bendruomenės į šventę atvyko Lietuvos žydų bendruomenės vykdantysis direktorius Renaldas Vaisbrodas, kurį pristatė Panevėžio miesto žydų bendruomenės pirmininkas Gennady Kofman. Svečias pasveikino susirinkusius Lietuvos žydų bendruomenės vardu, palinkėjo smagių, sočių Naujųjų Metų, sveikatos, laimės ir geranoriškumo vieni kitiems.

Vėliau buvo perskaityta malda, aukščiausiojo palaiminimas. Perskaityti gauti sveikinimai iš Izraelio, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkės Fainos Kukliansky sveikinimas.

Po skanios vakarienės, kurią paruošė bendruomenės moterys ir kavinės darbuotojos, linksmoje aplinkoje buvo įvairūs žaidimai, šokama. Vaikai paruošė ir pristatė menines improvizacijas už kurias buvo apdovanoti dovanėlėmis. Dar ilgai bendruomenės nariai nesiskirstė, linksminosi, bendravo tarpusavyje.