Į Panevėžio žydų bendruomenę ieškodami informacijos apie savo prosenelius atvyksta svečiai iš Europos, Izraelio, Pietų Afrikos, Kanados ir JAV.

Tęsiasi svečių sezonas į Panevėžio žydų bendruomenę

Į Panevėžio žydų bendruomenę ieškodami informacijos apie savo prosenelius atvyksta svečiai iš Europos, Izraelio, Pietų Afrikos, Kanados ir JAV.

Šiemet rugpjūčio 21 d. atvažiavo dvi jaunos šeimos su savo vaikais.

Daniel Benjamin ir Dana Missulawin bei jų sūnūs gyvena Tel Avive. Jų prosenelis buvo pardavėjas , 1920 m. gyveno Panevėžyje , Smėlynės gatvėje. O senelis Mouša Benjaminovič gyveno Molainių g.21 , Panevėžyje, po to Kranto gatvėje.

Svečiai buvo labai dėkingi už informaciją apie savo senelius ir prosenelius. Su dideliu susidomėjimu peržiūrėjo turimas PŽB nuotraukas. Po to jie aplankė Aukštaitijos sostinės istorines vietas susijusias su Panevėžio žydais bei jų gyvenimu.

O šiek tiek anksčiau, rugpjūčio 14 dieną buvo atvykusi kita šeima iš Jeruzalės: Jurušalaim universiteto profesorius Akye Edrei su žmona Chana Edrei, norintys susipažinti su žydų istorija Panevėžyje iki II-ojo pasaulinio karo.

Jie taipogi ieškojo informacijos apie savo prosenelius.

Svečiai domėjosi PŽB veikla ir bendruomenės surinkta istorine medžiaga apie žydus gyvenusius Panevėžyje.

Iš miesto žydų bendruomenės būstinės svečiai važiavo susipažinti Su Panevėžio žydų paveldo istorinėmis vietomis. Jas svečiams aprodė PŽB pirmininkas G. Kofman.

G. Kofman neapsiribojo tik istorinių žydų paveldo vietų parodymu, bet ir papasakojo apie Panevėžio miesto nūdieną bei istoriją. Svečiai buvo labai patenkinti puikia pažintine ekskursija, išvykdami paliko įrašą PŽB svečių knygoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.