Susitikimas su buvusiu LŽB pirmininko pavaduotoju prof. J. Parasoniu

Saulėtą birželio 5-osios dieną Panevėžio žydų bendruomenėje apsilankė prof. Habil. dr. Josifas Parasonis su žmona Jelena Parasonienė.

Ponas J. Parasonis yra Vilniaus Gedimino technikos universiteto Architektūros inžinerijos katedros vedėjas. Taip pat jis yra VšĮ „Statybos ir projektavimo sisteminimo (SPS) centro“ direktorius, kuri užsiima statybų konsultavimu ir vertinimu. Sutuoktinė Jelena dirba vyro vadovaujamoje įmonėje nekilnojamųjų kultūros vertybių apsaugos, statinių projektų ir statinių eksperte.

Profesorius Josifas Parasonis 2004 m. būdamas LŽB pirmininko pavaduotojas dalyvavo Panevėžio žydų bendruomenės patalpų atidaryme (įsikūrime dabartinėse patalpose).

J. Parasonis daug nuveikė Lietuvos žydų bendruomenės naudai dėl architektūrinio paveldo. Profesorius prisidėjo restauruojant LŽB būstinės patalpas.

Ši inteligentiška sutuoktinių pora į Panevėžį atvyko ne tik darbo reikalais, bet ir aplankyti savo giminaičių gyvenamosios ir žuvimo vietų. J. Parasonio dėdė su šeima gyveno Panevėžyje, bet Holokausto metu visa šeima žuvo.

Apsilankę PŽB patalpose garbūs svečiai pirmininko G. Kofman pasiteiravo kaip bendruomenė gyveno tuos 10 metų, kokią veiklą vykdo, kokie ateities planai. Taipogi, sutuoktiniai papasakojo apie savo giminaičius, gyvenusius Panevėžyje.

Atsisveikindami sutuoktiniai padėkojo už priėmimą ir pažadėjo būtinai dar susitikti.